Kütusekulu (1,3i) numbernäitajatest rääkides ühtib paljugi Aresega.
Kuigi 120 ma iial ei vajuta

, ja maanteesõitu teen üldse pigem harva. Märkusena ütleks veel et möödunud kevadel tarbis ta linnas 8+ ning peale mõnda pikemat sõitu langes 7-e kanti (Mõtlesin et seesugune käitumine on rohkem uutele autodele omane). Aga jah 7,5 ja midagi on optimaalne. Kulu maanteel nii täpselt ei tea.
„Karpa vs. Pritse” teemasse...
Ei tea mina mootorite hingeeludest paljut. Et Mini kallal on nii-ehk-naa palju asjatamist ja mootori alal ebapädev olen, siis ma hindan vägagi pritsungmootori „stabiilsust”, kui nii võib öelda. Ajuga ei ole ka probleeme olnud (ptüi-ptüi). Käivitub suurepäraselt (kevad-suvi-sügis). Ainus puudus (mis pikemalt mõtlemata kohe meelde tuleb) on aeglane kiirendus 4-ndal käigul. AGA, nagu ennist mainitud, pidev maanteenühkija ei ole ja möödasõite elu põhimõtteks ei pea, siis see viimane asjaolu eriti ei häiri.
Varuosade saadavuse kohta on siin omaette alateemasid ja „kleepse” olemas:
http://www.miniklubi.com/foorum/viewtopic.php?t=119 nt. ja kindlasti harjub sisse ka „otsingu” kasutamine, sest palju kasulikku infi on foorumis hajusalt ja kaootilistes kohtades laiali.
Kokkuvõtvalt: Räägitekse et jupid on PIGEM odavad kui Mini võrrelda teiste hobiautodega. Ja alati kui miskit sisse toksid ja korralikult otsida viitsid on Sul valikuvõimalusi! Pole siin veel täheldanud, et keegi oleks mingis osas pidanud leppima „second-hand kaubaga” või alternatiivlahendusega endast sõltumatutel asjaoludel (a la et seda või toda ei toodeta enam ammu jne.) Raha kokkuhoiu ja nutikuse nimel on seda muidugi ette tulnud, jah.
Edu Sulle, Alto! Ma julgustaks ka selle „Uskuga äratoomise varjandi” peale mõtlema/kaaluma. Sa päris kaua siin uurinud ja pärinud ning etskae, 5 lk tagasisidet! Neid „tahan-osta-mini” teemasid on siin oioi kui palju olnud ja tavaliselt on nad kiiresti välja surnud.