Väike teemavärskendus.
Enamus aega on läinud teooria ammutamisele nii Kristjanilt laenatud raamatust, kui
The Mini Forum'ist. Tunnistan ausalt - teooriast oleks pidanud alustama, enne kui Minile juppe ostma hakkasin

Mitte, et ma peaksin nüüd ostetud osadega lutsu viskama minema, pigem, et need osad eeldavad veel mingite osade välja vahetamist, jne, jne. Kuid ma püüan enam-vähem reaalsuselähedastesse piiridesse jääda
Üks esimesi asju mida ma eelmine aasta Minile ostsin olid sellised papud. Pildid on tehtud mobiiliga, seega kvaliteet on nagu ta on:

Hind oli hea, kuid transaga läksin tiba alt, aga kokkuvõttes jäin rahule. Väga tahaks neid juba oma liikuva auto all näha

Muidu võrdlus originaaljalavarjudega:
Velgede proovimisel tekkis küsimus, et kas Minile pakutakse erineva seinapaksusega mutreid? Nimelt plekkvelje mutritega valuvelgi kinni keerama hakates selgus, et need lähevad lihtsalt velje poldiaukudest läbi ??? Nii pole praegu ka uusi mutreid julgenud tellida, kuna äkki tulevad ka sama peenikesed.
Kuna 7x13 velgede kohta käib igasuguseid tondijutte, siis uurisin ka seda küsimust.
The Mini Forum'ist leidsin teemasid kus arutati, et mida peab auto ja veermikuga ette võtma, et nii laiu ja suuri rattaid Minile alla panna. Kui lugesin, et nende papude parima ära kasutamise nimel tuleb põhimõtteliselt kogu veermik "performance" osade vastu vahetada, siis võttis see algul ikka mõtlikuks küll.
Hi-lo'd, reguleeritavad amordid, uued sõõrikud või kogunisti vedrud,
adjustable bottom arms ja
tie bars,
longer track rod ends, kuni
anti roll bar'ini välja. Asjade hindadest ma parem ei räägigi...
Kuid kuna autot ehitan ikkagist endale ja ei tahaks kusagil teel olles mingeid "üllatusi", siis püüan ajapikku kõik hädavajaliku (ja natuke peale) ka välja vahetada. Üht-teist on juba tellitud.
Keretöödeni pole siiani jõudnud, kuna ootan veel mõnda juppi. Loodetavasti saab aprillis sellega alustada. Värvivalik on samuti tehtud, täpne toon vaja veel vaid otsustada. Kuna Minidele nime panemine paistab olevat selline globaalne tava, siis minu Mini sai nimeks Hornet, mis omakorda vihjab ka auto tulevasele värvitoonile

Üht-teist värvitoonile viitavat on veel muretsetud, aga las need jäävad siis üllatuseks.
Pedaalinduse osas kipub mõte vägisi OBP toodangu poole ja kui poleks seda krõbedat hinda, siis oleks vist ostki juba tehtud. See on siiani suurim küsimärk auto valmimise juures. Veermiku osi saab ka jupi kaupa vahetada kui auto juba liikvel on, aga kui pedaale ja piduri/sidurisüsteemi ei ole, siis ei saa autot kokkugi panna.
Nii et tegemisi on rohkem kui küll ja kuigi ma sisimas lootsin, et saan Horneti kokku mai alguses toimuvaks avaürituseks, siis tuleb tõele näkku vaadata ja tunnistada, et nii kähku see ikkagi ei õnnestu.
Õnneks motivatsioonist praegu veel puudu ei tule, nii et kunagi saan ta kindlasti liikvele. Iseasi, kas Hornet kunagi ka päris valmis saab... tegelikult saab küll - siis kui ma teise Mini juurde muretsen
Seniks aga kaunist kevade algust kõigile!

Margo