Mõned kuud on lausa muretult sujunud. Jah, käreda pakasega olid siin mõni hommik, kus käivituda ei tahtnud, aga samas rollis olid ka oma uute maasturitega mõned naabrimehed.
Olgugi, et hangesid veel küllalt on, võib vist öelda, et Mini on linnas talvel täiesti mõnus sõiduvahend. Kuigi jah, teinekord hakkas ära tüütama, kui klaasid ka seest jääs ja autos suurt soojem ei olnud kui õues. Ja kütusekulu tekkis omajagu puhtalt sellest, et 10 minutit mootoril soojeneda lasta. Aga selles osas sai ikka pisut parendusi autol tehtud ja ehk järgmine hooaeg tuleb etem. Mõned parendused mõlguvad veel ka meelel, mis ehk omakorda lisa annavad.
Kevade alguse puhul peab ikka nentima, et küll talv on teid närinud. Kahjuks on mõnest august ikka nii läbi vuratud, et kahju kohe autost. Aga väiksem sõidutempo ja ettevaatlikkus peaks hullema ära hoidma.
Esimesed kevadvihmad tõid muidugi ka esimesed probleemid. Kui lume asemel vihma hakkas sadama siis otsustasid kojamehed töö lõpetada. Ütlemata kehv ajastus ja sajus nõnda läbi linna koju sõita - mitte just rahustav ettevõtmine.
Esimene mõte muidugi - elekter. Mõtlesin siis, et kurat sellega, ja vahetasin lihtsalt kõik kaitsmed ära. Selle tulemusena muidugi ei töötanud enam kütusepump ja suunatuled

Natuke õigeid kaitsmeid logistatud ja need hakkasid tööle. Ja tööle hakkas ka rattakoopas peituv lisavent. Kuigi selle puhul kahtlustan ma vigast termostaati radika küljes, sest vent töötab külma mootoriga ja jääb seisma kui mootor on soe. Peaks ju vastupidi olema.
Igatahes... Kojameeste elu ei paranenud. Haynes raamatust leidsin märke, et kehv maandus võib nii mõnigi kord tingida asjade ebaloomuliku käitumise või lausa teistes seadmetes avalduda. Niisiis jätkasin elektriprobleemidega. Kojameeste mootor sai maha võetud, lahti võetud, kontakte puhastatud, isegi otse aku küljes proovitud, et kas kiirused on teised. Kõige tulemusena järeldus - elektris vist asi ei ole.
Netis otsides pakkusid mõned, et mootoris ehk vesi. Kuid minu mootor nägi seest üsna ilus välja.
Aga siis käis mu õde välja idee, et äkki on asi siiski kojameestes ennastes. Ok, kiskusin kõik siis välja ja nõnda oligi. Juhipoolne ajam oli nii kinni kiilunud, et käega seda keerata ei suutnud. Kui selle küljest sai siis teine liikus jumalikult. Ok, aga uut ajamit pole võtta ja sõita on vaja. Niisiis paigaldasin kõik tagasi ilma tolle ajamita ja töötava panin juhi poolele. Aga oh häda, miinus üks fiks punkt ja süsteem liikus ise rohkem kapoti all kui kojamees tuuleklaasil. Uuesti maha. Siin tuli midagi natuke teistmoodi välja mõelda. Kinni kiilunud ajamil viilisin osa hambaid ära nii, et vedur selle ajami sees vabalt liiguks. Ja süsteem sai tagasi pandud, kinni kiilunud ajam lihtsalt selleks, et fikseeriks asju kapoti all. Ja õnneks andis see kõik rahuldava tulemuse. Nüüd on ajutiselt küll mu Mini tuuleklaasil üks kojamees, aga praeguseks sellest piisab ja vihma võib kallata palju tahes.