miniest kirjutas:Et, siis on ju ka Mikku Clubman Estate(üks
Mini Tahiti Edition ) ebaseaduslikult ümber ehitatud. Neid näiteid on veel teisigi(Skyline,Mitsu Lanser vr4 jne), kus rool paremalt vasakule töstetud.
ei, need ehitati ümber enne registreerimist, me rääkisime ennist ju olukorrast, kus registris oleva auto rooli tõstad ümber.
miniest kirjutas:
Sa tahad öelda, et sa olid esimene ja viimane kes oma (üle) 25 aastat vana P.R registrisse sai?

(peale nende, kes said(saavad) liikuri päranduseks vöi aasta vöörsil elanud inimesed)
nagu ma ütlesin, siis minu oma veel registris pole - üks vana Land Rover on. Ja kõik 25+ vanusega parempoolse rooliga autod saavad probleemivabalt registrisse
kuni ministeerium määrust ei muuda
Menetluse käik
* Auto ostsin 21.03.2008. a Inglismaalt
* Aprilli lõpus 2008.a pöördusin ARK poole, küsimaks võimaluste kohta sõiduki registreerimiseks Eestis sellisena nagu ta on, st parempoolse asetusega roolimehhanismiga. ARK vastuse kohaselt ei ole võimalik minule kuuluvat sõidukit Eestis registreerida, kuna Eestis kehtib parempoolne liiklus.
* 19.06.2008. a esitasin taotluse majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile (edaspidi MKM) sõiduki parempoolse rooliga liiklusregistrisse kandmiseks.
* MKM teatas oma 22.08.2008. a vastuses nr 9-3/8-03885, et “teede- ja sideministri 18. mai 2001. a määrusega nr 50 „Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded“ vaid täpsustatakse liiklusseadusest tulenevat nõuet roolimehhanismi asetsemise kohta ning kehtestatakse nõuded roolimehhanismi tehnoseisundile ja selle ehitusele. Tulenevalt sellest, vabastab küll 25- aastase ja vanema sõiduki nimetatud määruse lisades 1 ja 2 kehtestatud tehnoseisundile esitatud nõuetest, kuid ei vabasta liiklusseaduses sätestatud parempoolsest liiklusest tulenevast nõudest roolimehhanismi vasakpoolse asetuse kohta.”
* 02.03.2009. a esitasin MKM-ile uue taotluse, millega taotles uuesti sõiduki parempoolse rooliga liiklusregistrisse kandmise lubamist.
* MKM vastas sellele taotlusele 26.03.2009. a kirjaga, kus ütles põhimõtteliselt sama, mis eelmises vastuses, tuues uue viite Viini konventsioonile.
* 30.03.2009. a e-kirjadega juhtisin MKM tähelepanu asjaolule, et kiri on saadetud ilma kuupäeva, allkirja ja registreerimisnumbrita; mõni hetk hiljem saatsin veel sellise toreda meili:
"juhin Teie tähelepanu ühtlasi sellele, et haldusmenetluse seaduse § 43 lg 4 p 2 kohaselt lõpeb toimingu menetlus põhjendatud otsusega toimingut mitte sooritada, kui võtta aluseks Teie kirja sisu, mille kohaselt te keeldute minu taotlust rahuldamast. Käesoleval hetkel olete Te edastanud mulle kirja vormis vastuse, milline ei vasta haldusmenetluse seaduses sätestatud korrale ja nõuetele. Tulenevalt sellest palun vormistada vastus minu taotlusele sõiduki registreerimise lubamiseks haldusmenetluse seaduses sätestatud korra kohaselt. Juhul kui minu taotluse eesmärki oleks võimalik lahendada üksnes haldusakti andmisega (ja mitte toimingu tegemisega), tuleb minu taotlust käsitleda taotlusena haldusakti andmiseks ning sellisel juhul kohaldub haldusmenetluse seaduse § 43 lg 2, kui Te otsustate minu taotlust mitte rahuldada.
* 30.03.2009. a e-kirjas teatas MKM, et "26.03.2009. a kiri on valmimisjärgus olev versioon, saatsime Teile ekslikult. Lõplik versioon valmib täna või homme, mille me Teile ka saadame.”
* 31.03 vastas ministeerium mulle lõpliku vastusega nii nagu natuke ülevalpool toodud.
Niisiis vaidlus oli selles, kas teede- ja sideministri 18. mai 2001. a määrusega nr 50 „Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded“ (RTL 2001, 69, 941, edaspidi määrus) sätestatud nõuded sõidukite tehnoseisundile ei laiene sama määruse § 2 lg 1 p 3 alusel 25-aastastele ja vanematele sõidukitele.
Ja lõppjäreldus on siis see, et ei kehti jah ja parempoolse rooliga saab sõidukeid registreerida. Seda mudugi ainult kuni määruse muutmiseni.