See jutt on täielik BS. ole hea ja ütle nende "lähisugulase kolleegide" nimed ning laseme kontrollida, kas need inimesed on trahvi saanud ja mille eest nad täpselt trahvi on saanud. Kui sellist regulatsiooni veel ei ole, siis ei saa selle regulatsiooni rikkumise eest ka karistada. Ma olen huvi mõttes mõnda sellist "tuttaval juhtus" lugu kontrollida lasknud ning suurem osa neist on välja vabandatud "ah tegelt ikka nii ei olnud" kui konkreetsemat infot küsid ning ülejäänud puhkudel ei ole "inimesed kellele keerati" mingit trahvi saanud ega väidetavas kohas ei ole mainitud ajal politseipatrulligi olnud. Näiteks võib kohe tuua loo sellest, kuidas foorumitesse ja kommentaaridesse hakkas ilmuma jutte selle kohta, kuidas politsei teeb sikupilli parklas inimestele trahve lahtise turvavöö pärast. Fakt on see, et kommentaaride ilmumise ajal ja aasta jooksul enne seda ei olnud keegi tallinnas üheski parklas vastava asja eest trahvi saanud. Sorri, ei midagi isiklikku sinu vastu, lihtsalt üldiselt ajab närvi kuidas mingeid alusetuid kuulujutte tekitatakse.pasteedimees kirjutas:Oleksin ka käpp.
Mõned politseinikud on antud teemal juba keeranud (ma ei tea küll, kas õiguslikult), üht lähisugulase kolleegi juba nt kotiti niimoodi, et peatati pimedal teel kinni ja paluti autost väljuda.. millele järgnes trahv, kuna helkurvesti tal seljas ei olnud.
Küll aga on helkurvest väga õige asi. Mul on juba aasta jagu autos kaks helkurvesti. Kindlasti mitte seepärast, et peab olema vaid üksnes enda heaolu tõttu. Kui käisin veebruaris läbi rootsi euroopas, siis tuli lumetormis mitu korda ette, et keegi vajas abi. No pimedas lumetormis lihtsalt ei näe, mis auto ümber toimub. Ja kui ise oli autost vaja välja minna, siis sama loomulikult nagu tõmbad peale turvavöö, tõmbasin selga helkurvesti - ma tahaks ikka veel elada! Nii et soovitan soojalt kõigile seda helkurvesti ning miks mitte osta miniklubi vest

tervitades
U.