Viimasest sissekandest on pea kaks nädalat ja arvestades, et Miniklubi Kevadtuurini on vähem kui kuu on viimane aeg teemat uuendada.
Viimane kord idast kilulinna tulles sai kõik Mini vahetamist vajavad klaaside tihendid kaasa võetud, et vaadata, mida vene autoosade poed asenduseks pakkuda suudavad (ukseava tihendi juba leidsin Jõhvist). Miks vene tihendid ja mitte originaalid on sel ühel lihtsal põhjusel, et ma suutsin ju Uku Inglismaale mineku unustada ja see meenus mulle alles sel päeval kui Uku pidi Eestisse tagasi jõudma.
Loomulikult jõudsin Tallinna vastavasse poodi alles eelviimasel päeval ja vaatamata müüjaproua entusiasmile ja heatahtlikkusele me midagi minu Minile sobivat ei leidnud
Reede õhtul sai korra töökojast läbi käidud ja uuritud, et mida vahepeal tehtud on ning millised on prognoosid. Areng oli silmaga märgatav ja minu enda jaoks kõige kardetavamale küsimusele - "millal valmis võiks saada" sain ülipositiivse vastuse - "tahaks lähiajal juba värvima hakata". Seega on säilinud lootus Mini Kevadtuuriks kokku saada
Täna (laupäeva) hommikul enne töökotta minekut otsustasin käia juba tuttavas Jõhvi vene autode varuosade poes ja ära osta ka teine ukseva tihend, kuna esimene kord sai üks prooviks võetud. Enne kui ma soovitud tihendini jõudsin köitis mu tähelepanu üks teine kokkukeeratud tihend. Seda lähemalt uurides meenutas see kahtlaselt minu Mini esiklaasi tihendit. Enne kui ma jõudsin müüjalt küsida, et mis tihendiga tegemist on, sain vastuseks Moskvitš 412. Egas midagi, kiiresti autosse oma vanade tihendite koti järele ja selgus, et tihend on peaaegu identne Mini omaga

Väikesed disainilised erinevused siiski olid, kuid tihendi kuju ja põhimõte üks-ühele sama. Nii sain siis oma Minile ikkagi uue esiklaasi tihendi hinnaga 280 krooni.
Hommikupoolikul valisime Minile värvitooni välja. Valisime sellepärast, et me ei suutnud ikkagi tuvastada Minil peal olnud värvi, õigemini mina teadsin mis aastatel ja mis automark seda kasutas, aga ilma koodi ja sellepõhise retseptita seda siiski kokku ei sega. Seega otsustasime leida midagi veel paremat ja vähemalt meile tundus, et see ka õnnestus ning onu käis tõi esimeseks luukide ja sisepindade värvimiseks pool liitrit värvi. Loodetavasti saab seda siis homme õhtul juba mõnel Mini detailil näha
Edasi kulges juba tavapärane tore päev töökojas, mille käigus mina puhastasin puuri - kui juba värvimiseks läks, siis võiks ju ka sellele uue kuue selga tõmmata:
Päeva lõpuks said esimese krundi alla nii luugid:
Kui koopalaiendid:
Ja loodetavasti eelviimase krundikihi ka Mini ise:
Homse päeva eesmärk on luukidele uus värv peale saada ja ukseavad ära värvida. Siis saab ka aimu, kuidas uus värv Väikesele (P)Äikesele sobib